Site Loader

LOCATION

Rock Street, San Francisco

Stilul provensal reprezintă o noutate în materie de design interior, însă asta nu înseamnă că este lipsit de popularitate. În ultimul an, tot mai mulți oameni aleg să își decoreze casa în această manieră.

Ca și origine, stilul provensal este inspirat din viața francezilor, bazată pe bucuria fiecărei clipe și pe un ritm lent, oarecum leneș, asemănător unei dimineți însorite de duminică. Este elegant, cu accente puternice pe confort și piese de mobilier versatile, cu caracter multifuncțional.

Cum a apărut acest stil de design interior?

Stilul provensal a apărut în Franța, în zona de sud, mai exact în Provence. Acolo, familiile înstărite își stabileau reședința de vacanță, unde urmau să petreacă pe tot parcursul verii. Pentru amenajarea caselor țărănești se aduceau obiecte de mobilier de lux, însă nu noi. În combinație cu finisajul casei a luat naștere un nou stil numit “Provence” sau provensal.

Inspirat din peisajul rural al Franței, de câmpurile de levănțică, de chiparoșii seculari, floarea-soarelui, măslini și imaginea plajei și a apelor azurii. Materialele pentru care se optează sunt de proveniență naturală, prelucrate cât mai puțin. Se dorește o abundență de materiale textile, texturi și flori proaspete. Stilul mobilierului este vintage, poate chiar reciclat, iar paleta cromatică valorifică nuanțe pastelate, călduroase, luminoase.

Cum arată o casă decorată în stil provensal?

O casă amenajată în stil provensal este intimă, luminoasă, în nuanțe călduroase, cu accente cromatice inspirate din natură. Valorifică materialele naturale precum lemnul, cuprul, fierul sau piatra. Este un stil francez rustic, cu influențe vintage, în culori pastelate. Este un stil de design interior folosit deseori pentru casele de vacanță, însă din ce în ce mai mulți oameni doresc să își creeze propria oază de relaxare în casele lor, pentru a scăpa de agitația cotidiană.

În cazul în care dorești să îți decorezi casa în acest stil fără a fi nevoit să faci renovări, poți opta pentru integrarea câtorva obiecte de mobilier care să reamintească de caracteristicile generale ale acestui curs. În acest sens, propunerea noastră este să alegi mobila exotica, datorită versatilității și a designului. Aceasta este creată din lemn veritabil, de tip repurposed sau reciclat, cu accent pe valorificarea frumuseții materialelor naturale.

Deseori, piesele de mobilier exotic îmbină stilul vintage cu cel industrial pentru a da naștere unor obiecte multifuncționale, pentru cei care preferă piese obținute în mod sustenabil.

Interioarele decorate în stil provensal valorifică mobila închisă la culoare, combinată cu un spațiu amenajat în nuanțe luminoase. În acest caz, poți opta pentru canapele clasice din piele naturală, cu picioare din lemn. Nuanțele naturale ale pielii rezonează bine cu acest stil de design interior, mai ales că în timp, acestea capătă o patină care atestă veridicitatea materialelor. În acest fel vei obține un look relaxat, pe gustul tău.

Pentru a da senzația de unitate, poți opta să plasezi două fotolii din piele clasice, în aceeași nuanță sau din același set cu canapeaua. Alege piele de calitate, cu picioare înalt, pentru că aceste piese de mobilier nu se demodează niciodată. Dacă dorești un accent cromatic puternic, poți alege culori complementare, care să dea impresia unei relații bazate pe contrast.

Nu uita că piesele de mobilier din piele merg de minune cu pături împletite și perne din materiale textile texturate.

Ține cont că stilul provensal nu este despre minimalism, ci despre potențarea posibilităților materiale, despre bogăție. De aceea este bine să fie adoptat în special pentru spațiile largi și spațioase.

Ornamental și elegant, designul francez este însă flexibil și poate fi adaptat în funcție de posibilitățile fiecăruia. Deși are influențe retro, aristocrate, el poate fi la fel de bine sugerat de elemente simpliste precum dulapuri, bufete și mese uzate, din lemn recondiționat, pe care le poți moderniza chiar tu.

Post Author: nemadmin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *