Site Loader

LOCATION

Rock Street, San Francisco

Casele vechi au lemn vechi, iar lemnul vechi nu arată la fel precum lemnul nou. Lemnul vechi este mai închis la culoare, are mai multe inele de creştere şi este bogat în cantităţi de tanin, substanţă care înnegreşte lemnul.

Casele vechi au lemn vechi, iar lemnul vechi nu arată la fel precum lemnul nou. Lemnul vechi este mai închis la culoare, are mai multe inele de creştere şi este bogat în cantităţi de tanin, substanţă care înnegreşte lemnul.

În acest articol îţi vom prezenta cum să redai lemnului nou un aspect de vechi în doar câţiva paşi simpli, folosind materiale la îndemâna oricui.

Această metodă este perfectă pentru recondiţionarea gardurilor sau a şindrilelor sau pur şi simplu pentru a obţine un aspect retro.

Aşadar, vei avea nevoie de:

  • un recipient cu capac
  • oţet alb
  • lână de oţel nr. 0000
  • pensulă

PRIMUL PAS: PREPARĂ SOLUŢIA

Ia recipientul cu capac, asigură-te că este un recipient a cărui capac va sigila corespunzător conţinutul, şi pune câteva bucăţi din lâna de oţel. De preferat este lâna de oţel nr. 0000, deoarece acţionează mai repede, deoarece cu cât este mai dură, cu atât va necesita mai mult timp până ce soluţia va fi gata.

Astfel, după ce ai pus bucăţelele de lână de oţel în recipient, toarnă oţet peste, într-atât cât să acopere lâna.

Pune capacul şi agită bine recipientul. Lasă recipientul pentru 24 de ore, timp în care soluţia ta se va prepara de una singură!

AL DOILEA PAS: APLICĂ CU O PENSULĂ

După cele 24 de ore, deschide recipientul, ia o pensulă şi acoperă întreaga suprafaţă lemnoasă. Este recomandat să pui un strat gros de soluţie, în aşa fel încât să obţi rezultatul dorit.

AL TREILEA PAS: AŞTEAPTĂ ŞI PRIVEŞTE

Aceasta este cea mai distractivă parte!

Priveşte soluţia pe măsură ce se usucă şi începe să îmbătrânească lemnul. Lemnul se va închide la culoare în doar câteva minute. De îndată ce ai obţinut culoarea dorită, poţi îndepărta soluţia rămasă folosind o cârpă sau un şerveţel de hârtie pentru a opri procesul de „îmbătrânire” sau poţi să o laşi până ce lemnul o va absorbi în totalitate. Depinde doar de rezultatele pe care ţi le doreşti.

Pentru finisaj nu mai trebuie să aplici nimic. Nu trebuie să îţi faci griji, odată aplicată soluţia, lemnul îşi va păstra efectul de vechi. Tocmai de aceea, această metodă este una foarte simplă şi foarte convenabilă, atât pentru buzunar, cât şi pentru rezultate şi păstrare în timp.

 

Esti in cautarea unui meserias in constructii, unui profesionist in finisaje sau a unui instalator?

Gasesti meseriasi profesionisti pentru lucrarile tale pe Prolist.ro

 

Post Author: nemadmin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *