Site Loader

LOCATION

Rock Street, San Francisco
capitala vatican

Vaticanul, cunoscut oficial ca Statul Vatican, este un oraș-stat suveran înclavat în Roma, Italia. Iată cinci aspect interesante despre Vatican:
Cel mai mic stat independent: Vaticanul, cu capitala vatican este cel mai mic stat independent din lume, atât ca suprafață, cât și ca populație. Acoperind o suprafață de doar 44 de hectare (110 acri) și cu o populație de aproximativ 800 de oameni, nu este doar centrul spiritual al catolicismului, ci și una dintre cele mai unice entități politice la nivel global.
Centru spiritual al catolicismului: Acasă la Bazilica Sf. Petru și Piața Sf. Petru, Vaticanul este centrul spiritual și administrativ al Bisericii Romano-Catolice. Este reședința Papei, care nu este doar liderul spiritual al Bisericii Catolice, ci și șeful statului al Vaticanului.


Cea mai mică armată din lume: Garda Elvețiană, înființată în 1506, este cea mai mică armată din lume și este responsabilă de securitatea din Vatican cu capitala vaticani. Cunoscută pentru uniformele lor distinctive în stil renascentist, Garda Elvețiană este un simbol al independenței Vaticanului.
Capodopera lui Michelangelo – Capela Sixtină: Vaticanul cu capitala Vatican găzduiește renumita Capelă Sixtină, unde Michelangelo a pictat tavanul iconic între 1508 și 1512. Frescele, inclusiv faimoasa reprezentare a Creației lui Adam, fac din Capela Sixtină una dintre cele mai mari capele artistice. realizările din istoria omenirii.
Colecție extinsă de artă: Muzeele din capitala vatican găzduiesc una dintre cele mai impresionante colecții de artă la nivel global, inclusiv capodopere ale unor artiști precum Leonardo da Vinci, Raphael și Caravaggio. Muzeele prezintă o gamă largă de comori dobândite de Biserica Catolică de-a lungul secolelor, făcându-l un tezaur cultural și artistic.

Post Author: nemadmin