Site Loader

LOCATION

Rock Street, San Francisco

Dacă vă atrage ideea unei vacanțe în Italia cel mai probabil ați auzit și citit multe despre tot ce înseamnă frumusețile de pe coasta Italiei. Dar, ce vă poate oferi mai exact coasta Italiei? În cele ce urmează vom oferi doar unul din multiplele răspunsuri la această întrebare. Haideți deci să aflăm mai multe despre specificul unuia dintre cele mai renumite orașe de pe coasta Italiei: Napoli.
De numele acestui oraș ce se întinde pe țărmul Mării Tireniene, parte a Mediteranei, se leagă unele dintre cele mai remarcabile monumente culturale, o artă culinară distinctivă și o istorie bogată, dar și tragică. Care ar fi așadar câteva dintre obiectivele pe care trebuie să le vedem, dacă tot am ajuns în acest pitoresc oraș din golful Napoletan?


Cel mai probabil în mod deloc surpinzător cel mai renumit obiectiv al zonei îl reprezintă ruinele orașului antic Pompei, acoperit în lavă după erupția Vezuviului de acum aproape două milenii. Aici s-a conservat perfect o frântură a civilizației romane din a doua jumătate a secolului I d.Hr. Chiar Vezuviul este o manifestare a forței naturii, deopotrivă impozantă și înfiorătoare. În zilele noastre zona reprezintă spațiul unui fascinant tur ghidata
Cu a sa amplă colecție de artefacte din lungul și latrul lumii antice de la Grecia la Roma sau Egipt, Muzeul Național de Arheologie din Napoli este un alt punct de repergăzduiește o colecție extinsă de artefacte din Grecia antică, Roma și Egipt. Puteți aici admira fresce, sculpturi ori mozaicuri executate cu migală sculpturi.
Așadar coasta Italiei înmagazinează o istorie și bogată cultură precum și peisaje naturale impozante ce fac deliciul oricărui turist. Cu o asigurare de călătorie, puteți savura toate acestea în tihnă, acordându-vă o binemeritată odihnă.

Post Author: nemadmin