Site Loader

LOCATION

Rock Street, San Francisco

Un produs care a inlocuit cu succes sigurantele fuzibile din tabloul electric este siguranta automata. Fata de varianta clasica, acestea nu mai necesita inlocuirea permanenta, ori de cate ori trecem printr-o pana de curent. Bineinteles, acesta este unul dintre avantajele cu care vine la pachet aceasta optiune moderna, recenta.

Oricine trebuie sa stie care este rolul pe care sigurantele automate il joaca in cadrul instalatiei electrice, pentru a putea face o alegere potrivita in ceea ce le priveste. Asadar, daca e cazul sa inlocuiesti vechile sigurante ale tabloului electric, este bine sa stii ce sa alegi si de ce. Vei vedea ca tot mai multi prefera sigurante automate in locul celor conventionale, iar asta este de inteles. Pachetul de avantaje cu care cele dintai vine la pachet este unul notabil.

De ce sa alegi sigurantele automate?

In primul rand, de stiut este ca rolul sigurantelor automate este de a preveni supraincarcarea circuluitului electric. Acestea intrerup alimentarea cu energie electrica, spre deosebire de cele fuzivile care topesc elementul fuzibil in caz de suprasarcina. Daca la cele vechi se intrerupea curentul si era necesara si schimbarea sigurantei, acum lucrurile stau diferit.

In ceea ce priveste sigurantele automate, ei bine acstea au la baza un mecanism inteligent, si anume un comutator intern care se declanseaza atunci cand circuitul electric se supraincalzeste. Nu mai este necesara inlocuirea sigurantelor, fiind suficienta repornirea circuitului prin actionarea comutatorului din dotare.

Iata deci ca avantajele pe care le prezinta sigurantele automate fata de cele fuzibile nu sunt usor de trecut cu vederea. In primul rand, nu mai e necesara inlocuirea componentelor ori de cate ori este o supraincarcare a circuitului elecric.

De asemenea, nu mai e vorba de timp pierdut pentru a verifica ce siguranta este arsa pentru a o schimba. Vei observa imediat care este siguranta din cauza careia a fost intrerupt curentul electric si poti actionate comutatorul. Astfel, repornirea alimentarii cu electricitate devine floare la ureche si se realizeaza „in doi timpi si trei miscari”.

Totodata, sa nu pierdem din vedere nici avantajele ce vizeaza siguranta utilizarii acestora. Deja riscurile pe care le implica sigurantele automate sunt mult mai mici decat in cazul celor fuzibile. Simplul fapt ca nu mai e necesara inlocuirea lor face mult.

Unii poate vor tine sa iti accentueze dezavantajele pe care le prezinta sigurantele automate. Da, e adevarat ca acestea au o reactie mult mai rapida la alimentari necorespunzatoare cu curent electric, fiind mai sensibile. Amintim aici si despre sensibilitatea lor la miscare si vibratii, care ar putea sa le declanseze. Cu toate acestea, avantajele sunt incomparabil mai multe decat dezavantajele, acestea din urma fiind acceptabile.

Desigur, ramane la alegerea ta daca mergi pe varianta sigurantelor automate sau preferi sa ramai la cea veche. Totul tine de tine. In cazul in care vrei sa mergi pe varianta celor automate, te invit pe site-ul diversmarket.ro pentru a comanda modelul de care ai nevoie.

Post Author: nemadmin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *