Instructiuni de baza pentru a va bucura de mobilierul dumneavoastra

cat mai mult timp posibil

Pastrand frumusetea pentru a arata frumos:

Ati ales un mobilier de foarte buna calitate, care este foarte usor de intretinut. Ca sa pastrati valoarea noului mobilier de-a lungul anilor si sa va bucurati de el, intretinerea simpla dar corecta este indispensabila. In general ar trebui notat ca: solutiile de curatat caustice sau abrazive dar si solventii si produsele de curat pe baza de ceara nu sunt bune pentru nici o suprafata a mobilierului. Este recomandat ca suprafetele umede, care provin din prosoape de bucatarie umede sau aburii produsi in timpul gatitului, sa fie evitate. Ideal ar fi sa pastrati tot timpul suprefetele uscate si, pe cat posibil, sa stergeti cu mopul excesul de apa.

Curatarea dulapurilor si sertarelor:

Pentru a curata partea interioara a mobilierului, utilizati un produs de curatat usor, gen solutie de geamuri, cu o laveta umeda si imediat dupa ceea cu o laveta uscata, ca sa preveniti intrarea lichidului intre imbinari care poate produce usoare umflari ale materialului. Din cauza ca dulapurile de bucatarie se inchid ermetic este recomadat ca la intervale regulate sa le deschideti pentru a ventila aerul si astfel sa evitati mirosurile neplacute in bucataria dumneavoastra.

Intretinrea suprafetelor lacuite si foarte lucioase:

Cel mai important: fronturile lacuite si foarte lucioase sa nu se curete niciodata “pe uscat”. Utilizarea de bureti abrazivi sau lavete de microfibra nu este recomandata, deoarece aceste produse lasa zgarieturi usoare. Pentru intretinerea usoara se utilizeaza o laveta curata, dintr-un material moale, se pulverizeaza o solutie de geamuri pe suprafete si se sterge imediat.

Intretinrea suprafetelor de lucru pentru a arata bine pentru o perioada lunga de timp :

In general pe suprafetele de lucru ( blaturi), nu se toaca bunuri direct pe ele si nici nu se pun cratite sau oale calde direct pe ele. Este important sa protejati suprafata de lucru de caldura excesiva cauzata de prajitoare de paine, gratare de masa, grill-uri, etc. si de apa ce sta pe ele. Asa ca micile “inundatii” ar trebui curatate imediat si aparaturile ce genereaza caldura mare ar trebui puse pe o bucata de lemn pe care il folositi si la tocat.